JAWS Nieuws flash

  2009-06-21   Steeds Hoger / Tsb wint de JAWS-verenigingsprijs 2008/2009
  De Rijswijkse tafeltennisvereniging Steeds Hoger / Tsb heeft JAWS-verenigingsprijs 2008/2009 gewonnen. Na afloop van het laatste toernooi dat meetelt, de Dordtse open gisteren, nam Ronald Schildknegt (zie foto) de cheque van 500 Euro in ontvangst van de geestelijk vader van de JAWS-verenigingsprijs Arnoud van Willigen. Ronald is de hoofdtrainer van de club en zorgt ook persoonlijk voor de grote deelname en de begeleiding van de jeugd bij de toernooien. Steeds Hoger / Tsb heeft alle toernooien die meetellen voor de JAWS-verenigingsprijs meegedaan en is mede daarom de zeer terechte winnaar. Gemiddeld over het hele seizoen 2008/2009 waren er per toernooi en per competitieteam van Steeds Hoger/Tsb ruim 2 jeugdleden aanwezig bij ieder toernooi. Met gemiddeld 4,5 competitieteams betekent dit een gemiddelde van ca. 9 deelnemers aan IEDER toernooi. Een groot compliment en een zeer verdiende winnaar!!!!!!!!!
 Een zeer goede 2e werd ttv. Overschie dat slechts 1 toernooi miste (door een iets te late inschrijving en een onverbiddelijke toernooileider) en dat Steeds Hoger / Tsb tot op het laatst vlak op de hielen zat. Door ttv. Overschie was de strijd om de 1e plaats tot op het laatst spannend. In het begin van het seizoen was het regelmatig stuivertje wisselen op de 1e plaats tussen Overschie en Steeds Hoger / Tsb, en pas bij het 2 na laatste toernooi (pupillen en welpentoernooi) kon Steeds Hoger / Tsb een klein gaatje slaan dat later beslissend bleek.
Op zeer ruime afstand van deze 2 verenigingen waren er tot op het laatst 6 verenigingen die nog kans op de 3e plaats hielden. Rijnsoever verspeelde haar kansen door niet te verschijnen bij de laatste 2 toernooien (21-Uptoernooien en Dordtse open) en werd 8e. Taverzo kon gemiddeld niet genoeg spelers laten deelnemen de laatste toernooien en werd 7e. Alexandria '66 was in de maanden april / mei niet bij de toernooien en kon dit op het eind niet meer voldoende compenseren, ze werden 6e.
Shot '65 had een zeer sterke eindsprint door bij haar eigen toernooi en bij de Dordtse open met ruim meer dan 30 deelnemers aan te treden, maar waren in de rest van het seizoen te vaak afwezig, om dit beloond te zien met een 3e prijs. Shot '65 werd 5e.
Salamanders had op het eind over het hele seizoen 1 deelnemer te weinig voor de 3e plaats. Afwezigheid in 5 van de 18 toernooien nekte uiteindelijk de club in de strijd om de 3e plaats.
Dat regelmaat loont bewees Noad. Zij waren wel bij alle 18 toernooien aanwezig, vaak maar met 2 of 3 deelnemers, maar toch. Op het laatst dus met 1 cruciale deelnemer meer dan Salamanders, een groot compliment ook voor de jeugdbegeleiders van Noad en Salamanders.
De volledige eindstand in het klassement voor de JAWS-verenigingsprijs is elders op deze site te bekijken bij 'Standen, info en licenties'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten