JAWS Nieuws flash

  2009-06-29   Podiumplaatsen voor de afdeling West bij de NTTB Jeugdcup 2009
  Voor de zesde maal werd de NTTB Jeugdcup verspeeld op 27 en 28 juni 2009 te Papendal. Acht afdelingen traden aan met 6 jongens en 6 meisjes. De afdeling West was vertegenwoordigd met de volgende teams:
meisjes pupillen: Gwendolyn Vastenburg, Sanne de Hoop, Edina Bibuljica, coach Sebastiaan Veijgen. meisjes welpen: Anthira van Wensveen, Nynke Stam, Rian Nijdam, coach Arnoud van Willigen.
jongens pupillen: Laurens van Raadshooven, Sjoerd Vaders, Hugo Elsing, coach Peter Heystek. jongens welpen: Arjan Huiden, Wessel van 't Walderveen, Samuel Klinkenberg, coach Janine Huiden.
 Zaterdag 27 juni om 10.30 begonnen de wedstrijden. De meisjes wonnen de eerste poulewedstrijd eenvoudig, ondanks de afwezigheid van kopvrouw Nikki Eerland. De tweede poulewedstrijd ging iets moeizamer, maar werd ook gewonnen. Bij de jongens werden ook de eerste 2 poulewedstrijden gewonnen. In de pauze van 16.00 uur tot 18.30 uur gingen de teams naar het restaurant om een heerlijk diner te nuttigen.
Om 18.30 uur waren de laatste poulewedstrijden. De meisjes moesten om de eerste plaats in de poule spelen tegen Holland Noord. Na een spannende wedstrijd stond 10-10 op het scorebord en stonden Holland Noord en West gelijk op de eerste plaats. Helaas hadden de meisjes van West net aan meer games verloren dan Holland Noord en eindigden de meiden op de 2e plaats. De jongens van West werden 1e in de poule dus moeten zij zondag spelen om de 1 t/m 4 plaats.
Toen naar de slaapzalen, wat natuurlijk ook altijd een feest is met elkaar. Zij hadden van de leiding toestemming gekregen om tot 22.00 uur vrij te zijn om leuke dingen te doen. Iedereen heeft zich daaraan gehouden. De andere dag waren alle spelers(sters) om 7.15 uur present voor de footing. Deze werd geleid door de coaches. Na een goed ontbijt te hebben genuttigd, op naar de speelzaal voor de volgende ronden.
Afdeling Noord schakelde bij de jongens verrassend afdeling West uit. Zoals verwacht was het welpenteam van Noord een klasse apart en de jongens pupillen konden dit niet voldoende compenseren (mede door de afwezigheid van kopman Martin Khatchanov). Afdeling Limburg schakelde bij de meisjes afdeling West uit, het was in de breedte bij zowel de meisjes pupillen als bij de welpen net iets sterker.
De jongens gingen spelen om de 3 en 4e plaats tegen Gelre, West werd 3e. De meisjes gingen eveneens spelen om de 3e en 4e plaats tegen Oost, West werd 3e.
De prijsuitreiking was om 18.30 uur. De prijzen werden uitgereikt door Danny Heister geassisteerd door Titus Damsma (organisator van dit toernooi). Trinko stelde 7 jaar geleden deze wisselbekers beschikbaar. De winnaars kregen een medaille en de wisselbeker, de overigen kregen een oorkonde. De afdeling West kon voor het eerste sinds 2004 geen van de bekers mee naar huis nemen. Het was weer een zeer geslaagd evenement mede dankzij de voortreffelijke organisatie van de NTTB met name Antoinette de Jong,Titus Damsma, Arnoud van Willigen die heel veel voorbereidend werk hebben gedaan en niet te vergeten onze eigen coaches die 2 dagen intensief bezig zijn geweest.
Co÷rdinator afdeling West
Elders op deze website bij 'gespeelde toernooien' staan de volledige uitslagen en de foto's van de NTTB-jeugdcup.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten