JAWS Nieuws flash

  2009-06-23   Reactie ttv. Overschie (2e plaats) over de JAWS-verenigingsprijs 2008/2009
  ttv. Overschie eiste afgelopen weekend de 2e plaats op in het klassement van de JAWS-verenigingsprijs 2008/2009. Voorzitter André v.d Heijden (zie foto, met de cheque van 250 Euro) geeft een reactie.
Al jaren neemt de jeugd van tafeltennisvereniging Overschie deel aan de door Rijnsoever georganiseerde toernooien. Met name de individuele benadering vanuit de Katwijkse vereniging spreekt onze jeugdleden aan.
Onze interesse werd gewekt begin september 2008 bij het eerste toernooi van het nieuwe seizoen, het Rijnsoever-klassetoernooi, toen daar informatie beschikbaar was over de JAWS-verenigingsprijs.
Via de website van de afdeling een paar dagen later bleek Overschie ineens op de eerste plaats te staan. Dan wordt je benieuwd wat die verenigingsprijs dan wel inhoudt en hoe de puntentelling tot stand komt.
 Omdat onze jeugdleden altijd al regelmatig aan toernooien deelnamen was die eerste plaats niet direct voor onze toernooifunctionaris een stimulans om bij verdere toernooien in te schrijven. En onze jeugdleden interesseerde het al helemaal niet, als ze maar konden spelen. Het spanningsveld kwam later, toen bleek dat er ook toernooien voor doelgroepen onder de JAWS-verenigingsprijs vielen. Het opstaptoernooi, pupillen- en welpentoernooien om maar te noemen. Moet je daar dan ook aan deelnemen? Deden we nooit.
En als de competitie is afgelopen, aan het einde van het seizoen als het buiten warmer wordt, wat doe je dan?
En dan komt de kracht van het initiatief. Wij denken dat de JAWS-verenigingsprijs voor veel verenigingen uiteindelijk een stimulans is geweest om zich actiever met toernooien bezig te houden. Wij hebben toernooifunctionarissen gesproken die zeiden dat ze, ondanks het al jaren organiseren van hun toernooi, hele nieuwe verenigingen op bezoek hadden gekregen. En dat blijkt ook wel, want alle toernooien dit jaar zijn doorgegaan en het aantal deelnemers was vaak (veel) hoger dan voorgaande jaren.
Dat menig toernooifunctionaris zich hier soms door heeft laten verrassen, met een uitloop van eindtijden als gevolg, moeten we maar als leermoment zien.
Wij van Overschie zijn van mening dat het weer een van de vele en goede initiatieven van het afdelingsbestuur is geweest om de tafeltennissport in de breedte te stimuleren.
André van der Heijden, voorzitter ttv. Overschie
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten