JAWS Nieuws flash

  2009-08-31   Verslagje van Rijnsoever klasse toernooi door de organisatie
  Op de website van Rijnsoever is het volgende korte verslagje te lezen, en uiteraard een korte samenvatting van de prestaties van de Rijnsoever-deelnemers:
Klasse-toernooi geslaagd: Eerste prijzen zijn binnen Terwijl bestuursleden van de club op de braderie in Katwijk a/d Rijn het publiek warm maakten voor tafeltennis en daarbij meer dan 1500 folders uitdeelden, streed een flink deel van de jeugd van de club op het eigen Klasse-toernooi voor de prijzen. Het Klasse-toernooi is traditiegetrouw de seizoensopening voor de jeugd. Het toernooi wordt door Rijnsoever jaarlijks georganiseerd om alle jeugdspelers van de afdeling voor de start van de competitie wat wedstrijdritme op te laten doen. Door de onbegrijpelijk vroege start van de competitie moest het toernooi nu al verspeeld worden en dat was aan het aantal inschrijvingen helaas wel te merken. De kinderen die meededen hadden echter een prima toernooi. Het niveau was hoog en de tegenstanders sterk, een goede test dus!
 In de hoogste groep konden Esther Schoneveld en Annika van Roode tussen de spelers uit de Promotieklasse geen potten breken. Ze eindigden beide als vijfde in hun sterke poules.
Bij de Pupillen C was het voor Gerco van Delft en Jasper Klinkenberg vooral een kwestie van ervaring opdoen. Jongste deelnemer Leonard Hoogendijk won van spelers die een kop groter waren dan hij en was dicht bij een plaatsje in de halve finales. In de beslissende wedstrijd moest hij nipt het onderspit delven tegen een tegenstander met een moeilijke service.
Meer succes was er bij de Pupillen A/B. Stephan de Vries, Robert de Mooij en Jochem Hoogendijk speelden alle drie uitstekend en laten zien elke wedstrijd te groeien. Ellen van Duijvenbode en Joanne Treurniet werden beiden eerste in hun poule. Ellen verloor haar halve finale en de wedstrijd om de derde prijs. Joanne won haar halve finale wel, maar wist in de finale haar forehand-aanval te weinig in stelling te brengen. Met een verdiende tweede prijs voegt ze weer een beker toe aan haar verzameling.
Ook succes was er in de gecombineerde 3e/4e/5e klasse. Eline Brussee miste de halve finale helaas op onderling resultaat toen ze haar laatste poulewedstrijd met 10-12 in de vijfde game aan de tegenstander moest laten, maar Stijn Freke (zie foto) was in zijn poule oppermachtig. Ook de halve finale won hij eenvoudig. De finale leek gemakkelijk voor hem te worden, maar na een dik gewonnen game begon zijn spel wat te haperen. Wellicht dacht hij er even te gemakkelijk over en dat gaf de tegenstander de kans om terug in de wedstrijd te komen. Daarom draaide het uit op een vijfde game. Daarin kwam Stijn al snel op achterstand en die kon hij niet meer goedmaken. Toch is dit weer een goede stap of zoals Stijn zelf zei: “Het werd wel weer eens tijd voor een prijs.”
De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten