JAWS Nieuws flash

  2009-11-16   Veel spanning en veel verrassingen bij 1e A-jeugdranglijsttoernooi in Berkel en Rodenrijs
  Met in de weken voor het toernooi iets meer afmeldingen dan anders begon zondagochtend 14 nov. het 1e jeugd A-ranglijsttoernooi in Berkel en Rodenrijs met de vertrouwde mensen uit West in de organisatie, ondersteund door Igor Heller en Antoinette de Jong.
Onderweg naar de finales, die zoals gepland om 16:40 begonnen, sneuvelde menig hoger ingeschatte speler tegen goed spelende lager ingeschaalde spelers. Maar toen de stofwolken waren opgetrokken stonden er toch weer 8 verwachte trotse winnaars op het ereschavot.
 Bij de jongens junioren liet van de favorieten Patrick Oeij (AA-Drink/FvT), die enkele weken geleden in supervorm was, al snel steekjes vallen en zag zijn droom van een finaleplaats in rook opgaan. Hij knokte goed terug en behaalde uiteindelijk een 4e plaats.
Mark v.d. Broek (Pecos) behaalde een reguliere (volgens de ranglijst) 9e plaats. Ewout Oostwouder, voor Scylla competitie spelend en voor Spirit in de toernooien spelend, kwam er in een boeiende finale tegen favoriet Pepijn Leppers niet echt aan te pas.
Van de favorieten bij de jongens kadetten had Laurens Tromer (AA-Drink / FvT) een slechte loting waardoor hij in de kwartfinale de dit seizoen goed in de heren eredivisie debuterende Koen Hageraats (Scyedam) trof, die hem weinig kans liet. Ook Rajko Gommers (AA-Drink/FvT) kreeg in de halve finales geen vat op Koens gevarieerde en vaste spel. In de andere halve finale won Cosmin Stan, die net als Koen verdienstelijk debuteerde in de heren eredivisie, van clubgenoot Martin Khatchanov (AA-Drink / FvT). Laurens overwon zijn teleurstelling en legde clubgenoten en teamgenoten Rajko en Martin over de knie en eiste de 3e plaats op. Martin werd 4e en Rajko 6e. Onderin het schema speelden Joost van Santen en Noah Schutte van Scylla geen grote rol met respectievelijk een 13e en 15e plaats. De verwachte droomfinale tussen Koen en Cosmin was helaas niet spannend omdat Koen dit keer veel te vast bleek voor Cosmin.
Bij de jongens pupillen had Laurens van Raadshooven (Scyedam) geen supervorm. Hij had al moeite met clubgenoot Koen van Alebeek en verloor vervolgens van Merijn Smid waarmee zijn titelaspiraties verkeken waren. Hij knokte zich daarna wel goed naar een 3e plaats. Koen eindigde op een zeer goede 5e plaats (Koen staat 9e op de ranglijst). Sjoerd Vaders (Steeds Hoger / Tsb) viel iets tegen met een 9e plaats. De finale werd door Merijn (ja Merijn) Smid verloren van favoriet Bas Hergelink. Zijn normaal sterkere tweelingbroer Stellan eindigde 6e.
De jongens welpen speelden mee in het pupillentoernooi. Nolan Schultz (Avanti) en Arjan Huiden (Salamanders) konden goed mee bij hun debuut op dit niveau maar konden geen overwinning boeken en eindigden respectievelijk als 2e en 3e welp na de sterke Eric Agamyan.

DE grote verrassing van de dag kwam op naam van Docos speelsters Selma Bibuljica die Europese subtopper Suzanne Dieker in de kwartfinales afstopte en zich daarna naar een geweldige 6e plaats speelde. Verderop in de einduitslag komen dan min of meer verwacht op de 9e plaats Jacintha de Hoop (AA-Drink/FvT), op de 12e plaats Merel Broers (Togb), op de 16e plaats de naar haar vorm zoekende Moya Schutte (Scylla).
Weer verderop volgen dan de tegenvallende Demelsa Basie (AA-Drink/FvT) met een 17e plaats en daarna Bodil Tabak (AA-Drink / FvT) 19e en tenslotte Marie Depuydt (Scylla) met een 21e plaats in een veld van 24. Haast onnodig om te vermelden is dat Europese topper Britt Eerland de titel pakte tegen Dianne Overbeeke.
Bij de meisjes kadetten leed zusje Nikki Eerland een zeer zeldzame nederlaag buiten een finale om. Ze sneuvelde tegen muur Vienna Pasmans. Van dit verlies profiteerde Sanne de Hoop (AA-Drink / FvT) die Vienna in de halve finales kansloos liet met erg vast en dominant spel. Nikki werd nog wel 5e door in haar laatste partij van Romy Vastenburg (Steeds Hoger / Tsb) te winnen. Net als haar broer bleef zusje Jasminka Oeij (AA-Drink/FvT) ver van haar topvorm en dit kostte haar een topklassering, ze werd teleurgesteld 7e. Ariana Saramastzada (Docos) werd regulier 9e en Nanette Tromer (Steeds Hoger / Tsb) werd 14e. De finale was toch weer een prooi voor Kim Vermaas (Scylla, zie foto) die Sanne aan haar zegekar bond.
De meisjes pupillen kenden ook enkele verrassingen. Daartoe behoorde niet dat Anthira van Wensveen (Scyedam) de finale haalde, want haar 7e plaats op de ranglijst voorafgaand aan dit toernooi is te laag voor haar. Ze verloor de finale wel van favoriete Melissa Bours. Edina Bibuljica (Docos) had in tegenstelling tot haar grote zus een volledige off-day die ze snel zal willen vergeten en eindigde slechts als 17e.
Het enige welpenmeisje uit West eindigde als 5e: Nynke Stam van Salamanders.
De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten