JAWS Nieuws flash

  2009-11-28   Weer vele goede kampioenen bij het Opstaptoernooi bij Avanti in Hazerswoude-Dorp
  Bij het opstaptoernooi in Hazerswoude-Dorp afgelopen zondag werden er door iedere deelnemer veel wedstrijden gespeeld en was er voor iedere deelnemer een prijsje beschikbaar. De toernooileiding was zoals gewoonlijk in handen van Vally Karagantcheff, als lid van de commissie jeugdzaken van de NTTB afdeling West. Hieronder is een verslag van hem te lezen.
 Tijdens het afgelopen zondag (22 november) gehouden Opstaptoernooi (2e editie van dit seizoen) stonden 53 pas met tafeltennis begonnen kinderen (veelal pupillen en welpen) achter de tafel, afkomstig van 11 verenigingen uit onze afdeling. Sommige spelen al (met succes) competitie maar een groot deel ook nog niet.

Het Opstaptoernooi is jaren geleden in de toenmalige afdeling Rotterdam gestart met de bedoeling om kinderen kennis te laten maken met het spelen van een heus tafeltennistoernooi waardoor ze enthousiast(er) worden en wellicht meer wedstrijdjes willen gaan spelen, in competitie en / of toernooiverband. Anno 2009 prijkt dit waardevolle toernooi nog steeds op de toernooikalender van de afdeling West en daar blijft het als het aan de organiserende commissie Jeugdzaken ligt nog in lengte van jaren op staan. Er is zelfs dit seizoen een nieuwe editie, naast de edities in Hazerswoude en Rotterdam, bijgekomen; in Dordrecht werd vorige maand nl. de 1e editie van dit seizoen georganiseerd.

Ook deze keer was het enthousiasme en plezier wat de kinderen uitstraalden weer enorm groot en dit is niet alleen een stimulans voor de trouwe en kundige verenigingsbegeleiders, die ook nu weer in grote getale aanwezig waren, maar ook voor de organisatie die zelf ook genoten van het onbevangen spel en het plezier van de kinderen. In de vertrouwde, gezellige ambiance van Tafeltennisvereniging Avanti te Hazerswoude-dorp werd in de ochtenduren, zoals gebruikelijk, gestart met de voorronden maar deze bestonden niet meer uit wedstrijdjes kris-kras doorelkaar volgens het Zwitserse systeem, waarbij de winnaars steeds tegen andere winnaars en de verliezers tegen andere verliezers spelen.

Op verzoek van een aantal verenigingen tijdens de vorige aflevering van het toernooi had de organisatie er nu voor gekozen om ook 's morgens een poulesysteem te hanteren, waarbij het aantal games per wedstrijd in verband met de tijd werd beperkt tot twee. In het oude systeem moesten de kinderen iedere keer weer op een andere tafel spelen en dit had toch wel wat grote nadelen in zich: minder overzichtelijk voor spelers en organisatie en het geheel maakte altijd een behoorlijk rommelige en onrustige indruk.

Nadat de ochtendpoules allemaal waren beeindigd (behalve een deel van de welpen die 's morgens reeds begonnen met een grote finale-meerkamp zodat ze rond 14:00 uur reeds naar huis konden) en de resultaten allemaal waren verwerkt in de computer rolden de finalepoules (van verschillende, oplopende sterkte zodat iedere speler tegen kinderen van ongeveer gelijke sterkte uitkwam) er vervolgens automatisch uit. Er werd gespeeld in 9 poules van 5 spelers zodat iedereen nog 4 wedstrijden om 4 gewonnen games (!) kon spelen. In vele poules ging het er weer spannend aan toe en ook als je niets had gewonnen ging je niet met lege handen naar huis. Aan het einde van de dag was er nl. voor iedere deelnemer (die niet in de prijzen was gevallen) nog een mooie bronzen medaille beschikbaar!

Ondanks enkele kleine geconstateerde probleempjes, zoals het niet volledig uitdraaien van de wedstrijdbriefjes waardoor sommige kinderen 's middags wat lang moesten wachten op hun 1e poulewedstrijd, blijkt het computerprogramma uitstekend geschikt voor dit toernooi; het programma zorgt voor een veel efficientere verwerking van de uitslagen en standen dan in de oude situatie (met het vele schrijf en controlewerk) waarbij de kwaliteit en betrouwbaarheid van de herindeling op basis van de voorronden ook zeer goed scoren. Het toernooiprogramma alsmede de computer- en randapparatuur werden wederom -belangeloos- beschikbaar gesteld door Tafeltennisvereniging VVV, waarvoor onze welgemeende dank! Omstreeks 17:00 uur werden de prijzen uitgereikt in de in Sinterklaas sferen versierde kantine van Avanti. Alle kinderen werd een grote of kleine medaille omgehangen en voelde zich daarmee een trotse kampioen ! Opvallend was het grote aantal deelnemers van de vereniging SETT uit Den Haag vandaag die ook nog eens bijzonder succesvol bleken met liefst 7 grote medailles ! Een compliment aan deze oude Haagsche vereniging is zeker op z'n plaats; de commissie hoopt dat SETT de nu ingeslagen weg kan voortzetten.

De commissie jeugdzaken had dit toernooi niet op deze wijze kunnen organiseren zonder de opnieuw voortreffelijke medewerking van de Avanti-crew, die deze keer weer flink (culinair) uitpakte met zelfs de Opstapacties ! Bedankt Coby, Marielle, Ralph en natuurlijk kok Louis voor jullie steun en inzet!
De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten