JAWS Nieuws flash

  2009-12-17   Gezellige drukte bij Vriendenschaar Kersttoernooi in nieuwe speelzaal
  Aan de IJssellaan in Gouda waren zaterdag jl. ruim 40 deelnemers afgekomen op het Vriendenschaar Kersttoernooi. Toernooileider Marco v.d. Meijden geeft hierna een kort verslagje, vooral gefocussed op de spelers die na de poules de kwart- en halve finales speelden.
 In de A en B klasse waren 2 poules van 5. In de C klasse 4 poules van 6. Rond 15 uur begonnen de kwartfinales voor de C-klassen en de halve finales voor de A en B klasse. Poule A1 werd gewonnen door Sylvana Luyken van HBM Taveri voor Marco Segers van Vriendenschaar. Sylvana nam het op tegen Devlin die in poule A2 als 2e eindigde achter Paulo Bos van Phoenix. In de halve finale verloor Marco in 4 games van Paulo. "Die jongen was echt wel goed" volgens "supersegers". In de andere halve finale won Devlin toch enigszins verrassend van de verdedigster Sylvana in een spannende 5 setter. In de finale kwamen Marco's woorden uit, want ook Devlin had geen antwoord op de goede forehand van Paulo. In 3 games ging de finale voor Devlin verloren.
In de twee poules in de B-klasse trokken Niels Bergwerff, Fiske Schijlen, Job Luk en Bojan Tesic aan het langste eind. In de halve finales wonnen Niels (Overschie) en Fiske (Vr'schaar), alletwee toch wel vrij gemakkelijk. De finale was een zeer goede wedstrijd waarin uiteindelijk in 4 games Niels van Fiske won.
In de C categorie werden er nog kwartfinales gespeeld. Alain v. Ieperen (Overschie) won van Burah Goksal (Dordrecht), Kees v Duinhoven (Overschie) won van Charlie Vierling (Steeds Hoger/Tsb), Mike Plaisier (Overschie) van Jasper van Heeren (Dordrecht) en Maurice v.d. Wetering (Shot '65) van Kees Prins (NTTC). Vervolgens won Mike voor het eerst ooit van verenigingsgenoot van Overschie, Kees. Maurice van Shot'65 voorkwam een gehele Overschie finale door van Alain te winnen. Ook deze finale was spannend en ging in 4 games naar Mike Plaisier.
Om even voor half 5 was de prijsuitreiking. Het is een zeer geslaagde dag geweest.
De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten