JAWS Nieuws flash

  2010-01-06   Eurotoernooi 2010: geslaagd toernooi met unieke formule
  Het eerste toernooi in 2010 was het Eurotoernooi van ttv. Rijnsoever. Ondanks dat er gemikt was op nog meer deelnemers, werd het weer een gezellig en geslaagd toernooi. De eindwinnaars in de verschillende klassen waren:
Tim Nijdam (Steeds Hoger / Tsb),
Jesse Dullemans (ATTC),
Femke Bulthuis (Vvv),
Mike Plaisier (Overschie),
Leonard Hoogendijk (Rijnsoever).
Hierna een uitgebreid verslag van de organiserende vereniging Rijnsoever zoals dat is verschenen op regiosportaktueel.nl.
 Zaterdag 2 januari organiseerde tafeltennisvereniging Rijnsoever voor de negende keer op rij het Eurotoernooi. Door het vroege begin van de voorjaarscompetitie, welke al op 16 januari van start gaat, moest het toernooi al in de Kerstvakantie gespeeld worden en dat was helaas te merken aan het aantal inschrijvingen. Waar het aantal deelnemers normaliter tegen de zeventig loopt, bleven de inschrijvingen nu op veertig steken.
De wel aanwezige spelers en speelsters maakten er een spannend toernooi van. In alle klassen waren de deelnemers behoorlijk aan elkaar gewaagd en dat leverde aantrekkelijke partijen op. Namens de organiserende vereniging TTV Rijnsoever werd Annika van Roode 3e in haar poule in de 1e klasse en daarmee miste ze net de kruisfinale. Esther Schoneveld en Ruud Parlevliet deden het net iets beter. Zij werden allebei tweede in hun poule. In de halve finale moesten ze echter in de tegenstanders hun meerderen erkennen.
Ook Laurens Meerkerk greep net naast de prijzen. Hij werd met goed spel derde in zijn poule maar had vervolgens de pech dat de nummer 1 duidelijk te sterk bleek voor de 3e klasse. De klassen Pupillen-A en Pupillen-B waren samengevoegd en in deze groep werden de spannendste partijen uitgevochten. Daarbij bleek dat de pupillen en welpen die Pupillen-B spelen niet onder hoeven doen voor de Pupillen-A. Zo moest Pupillen-A speelster Ellen van Duijvenbode genoegen nemen met een vierde plaats in de poule. Teamgenoot Joanne Treurniet werd wel tweede in de poule, maar ook zij overleefde de halve finale niet.
Fleur Freke deed het bij de Pupillen-C prima. Ze won verscheidene partijen en werd derde in haar poule, net niet genoeg voor de volgende ronde. De enige speler van TTV Rijnsoever die zich wel in de prijzen speelde was de jonge Leonard Hoogendijk. Hij won zijn poule en ook de halve finale overleefde hij vrij gemakkelijk. In de finale bleek hij alweer de sterkste en hij kon de beker voor de beste Pupil-C van het toernooi mee naar huis nemen.
Tussen de ´gewone toernooironden´ door werd uiteraard ook nog de befaamde Euro-ronde gespeeld. Daarin krijgen de spelers een Euro als inzet, die ze elke ronde kunnen verdubbelen. Wie niet meer durft, mag zich met de helft van het gewonnen geld terugtrekken. Doordat er minder deelnemers waren, was de pot ook wat kleiner. Toch werd er fanatiek om de Euro’s geknokt. De winnaar mocht 24 Euro in ontvangst nemen. Volgend jaar mag het Eurotoernooi op voor de 10e editie, gezien het grote succes van dit toernooiformat vraagt dat natuurlijk om een extra speciale editie.

De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten