JAWS Nieuws flash

  2010-01-09   Sfeervolle en hartverwarmende Zuid-Hollandse kampioenschappen
  Terwijl buiten sneeuwstormen waren voorspeld trotseerden 293 kinderen, vergezeld door een grote ploeg begeleiders en coaches, de kou om aan te treden voor de Zuid-Hollandse kampioenschappen in de Margriethal in Schiedam. In maar liefst 19 leeftijds- en licentieklassen (11 bij de jongens en 8 bij de meisjes) werd er gestreden om 2 prijzen in het hoofdtoernooi en 2 in het troosttoernooi.
De organisatie was al vroeg in de weer: om half acht stond een ploeg Scyedammers klaar om de tafels op te zetten, om 9 uur druppelden de eerste spelers binnen en om 10 uur barstten de poulewedstrijden los. Na een vlekkeloos verlopen toernooi werden om 16:45 de finales gespeeld en kon iedereen rond 17:45 na de uitgebreide prijsuitreiking weer huiswaarts. Gelukkig waren de sneeuwstormen vrijwel uitgebleven. Wat opviel tijdens het toernooi was de goede onderling sfeer tijdens de wedstrijden, zeker ook op de tribunes en in de 'wandelgangen': hartverwarmend om te ervaren. Uiteraard viel er sportief veel te genieten, hierna een kort verslag van de organisatie.
 Het voert te ver om alle prijswinnaars hier te noemen. Alleen de winnaars van de sterkste klassen bij de jongens en de meisjes verdienen een aparte vermelding. Bij de jongens junioren ging de finale zoals iedereen verwacht had tussen Cosmin Stan (AA-Drink/FvT) en Koen Hageraats (Scyedam). Was laatstgenoemde bij het laatste A-toernooi de sterkste, nu was het weer Cosmin (nog maar 2e-jaars kadet) die aan het langste eind trok. Bij de meisjes junioren ging de finale tussen 2 AA-Drink/FvT-speelsters: Demelsa Basie en Jacintha de Hoop. De jongste (1e-jaars-juniore) Demelsa wist de titel binnen te halen (zie foto hiernaast van Josť Schoonbrood). Dit waren ook de enige twee klassen met geldprijzen. De prijswinnaars van alle klassen zijn elders op deze site te bekijken bij TOERNOOIEN | Gespeelde.
Gesorteerd op het totaal aantal prijswinnaars per vereniging is Scyedam de koploper met 9 eerste of tweede prijzen. Goede 2e is Shot '65 dat 6 prijzen won. Daarna komt AA-Drink / FvT met 5 prijzen. Zeer opvallende 4e vereniging is het Zoetermeerse Doing dat 4 hoofdprijzen wist weg te kapen, terwijl ook het Goudse Ilac succesvol was met 4 prijzen.
Zoals al vermeld waren er 293 deelnemers, van 30 verenigingen! Opvallend was de deelname van het Haagse Sett, dat voor het eerst sinds lange tijd weer deelnam aan de afdelingskampioenschappen met 9 kinderen. En niet onverdienstelijk, er werden 2 hoofdprijzen in de wacht gesleept.
De meeste deelnemers waren van het Zwijndrechtse Shot'65, maar liefst 26! Daarna kwam het Delftse Dhc met 20 en Scyedam en Steeds Hoger / Tsb met ieder 18.

De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten