JAWS Nieuws flash

  2010-03-22   Schitterend A-jeugdranglijsttoernooi in Weert met zeer veel verrassingen
  Ondersteund door de landelijke CTW heeft tafeltennisvereniging Megacles uit Weert een schitterend A-jeugdranglijsttoernooi neergezet. Voor het eerst in de prachtige nieuwe sporthal "Aan den Bron" en in de aangrenzende Megacles-speelzaal, werd het een spectaculaire zondag met onverwacht veel grote verrassingen. Vanaf half tien begonnen ca. 140 deelnemers op 24 tafels in ruime centre-courts aan het 2e A-toernooi van het seizoen. Het in groten getale opgekomen publiek beleefde een prachtige dag, mede door de vrijwel vlekkeloze organisatie.
 Bij de jongens junioren viel het mee met de verrassende uitslagen. Favoriet Pepijn Leppers bereikte zoals verwacht de finale. Hierin trof hij nummer 3 van de ranglijst Patrick Oeij (AA-Drink/FvT) die in een zinderende en mooie halve finale nummer 2 Ewout Oostwouder (Scylla) in 5 games overtroefde. Pepijn was in de finale nog een maatje te groot voor Patrick. Op de plaatsen 9 en 10 eindigden de volgende junioren uit West, respectievelijk Mark v.d. Broek (Pecos) en Dario Prodanovic (Scyedam).
Bij de jongens kadetten kwam er toen alle rookwolken waren opgetrokken een volgens de ranglijst vrij voorspelbare uitslag uit de bus. Koen Hageraats (Scyedam) versloeg in een bij vlagen boeiende finale Cosmin Stan (AA-Drink/FvT) en Laurens Tromer, Rajko Gommers en Martin Khatchanov (alle drie AA-Drink/FvT) eindigden respectievelijk op 3, 4 en 5, waarbij ze enerzijds in de onderlinge boeiende duels weinig voor elkaar onderdeden, anderszijds veel te sterk waren voor de rest. De drie Scylla-deelnemers, Noah Schutte, Joost van Santen en Cas Altenburg eindigden op respectievelijk de plaatsen 10, 14 en 15.
Bij de jongens pupillen was de ene uitslag nog verrassender dan de andere. Favorieten Bas Hergelink en Laurens van Raadshoven (Scyedam) verspeelden tegen lager op de ranglijst staande tegenstanders al vroeg een finaleplaats. Laurens herstelde zich nog aardig en werd uiteindelijk 3e na een overwinning in de laatste wedstrijd op Sjoerd Vaders (Steeds Hoger / Tsb). Verrassende en zeer verdiende winnaar werd nummer 5 van de ranglijst Collin Rengers die won van nummer 8 Lennart Slaats. De volgende West deelnemers eindigden op plaats 6: Koen van Alebeek (Scyedam), 8: Tim Nijdam (Steeds Hoger / Tsb), 10: Martijn v.d. Heide (Taverzo) en 12: Wessel v. 't Walderveen (Taverzo).
Bij de jongens welpen presteerden alle drie de West deelnemers naar verwachting: Nolan Schultz (Avanti) werd 4e en Arjan Huiden (Salamanders) vocht zich naar plaats 5. Ster van de dag was Louis Cok (Dordrecht) die als nummer 2 geplaatst met de titel aan de haal ging na een soms grimmige en spannende finale tegen Eric Agamyan.

Het meisjes juniorentoernooi was natuurlijk gedevalueerd door de blessure en afmelding van Europese topper Britt Eerland. Anderszijds leverde dit een boeiende finale op. Nummer 2 van de ranglijst Suzanne Dieker leek hierin te gaan winnen, maar nummer 3 Alice Barendregt had op het laatst in de 5e game het meeste over en was dolgelukkig met de winst. Daarachter werd Jacintha de Hoop (AA-Drink/FvT) de beste West-speelster op plaats 6 na een goed toernooi (ze staat 8e op de ranglijst) waarin ze o.a. van nummer 5 Dianne Overbeeke won. Vervolgens komen op de plaatsen 11, 13, 14 en 15 de volgende speelsters uit West: Marie Depuydt (Scylla), Moya Schutte (Scylla), Selma Bibuljica (Docos) en Merel Broers (Togb).
Het meisjes kadetten toernooi werd weer een festival van verrassingen waarbij nummer 2 geplaatst Nikki Eerland (Scyedam) al vroeg op een zijspoor belandde door verlies in de kwartfinale. Ze werd nog wel 4e waarbij ze de laatste wedstrijd het onderspit dolf tegen Gioia Cok (Dordrecht). Nummer 4 van de ranglijst Sanne de Hoop (AA-Drink/FvT) bleef ook iets achter op de verwachtingen en werd 6e, na een verloren laatste wedstrijd tegen Adina Cok (Dordrecht). Wie wel fier overeind bleef was favoriete Kim Vermaas (Scylla, zie foto TvG), die de verrassende andere finaliste Marieke v.d. Kamp weinig kans liet. Daarachter kwamen Jasminka Oeij (AA-Drink/FvT) op plaats 9 en Gwen Vastenburg (Scyedam) op een 12e plaats.
Zoals verwacht was Melissa Bours de sterkste meisjes pupil. Anthira van Wensveen (Scyedam) vocht voor wat ze waard was maar ze kon Melissa niet laten wankelen. Achter Anthira een groot gat en dan pas de 2e speelster uit West, Edina Bibuljica (Docos) op plaats 14.
Bij de meisjes welpen deed Nynke Stam (Salamanders) haar plaatsing eer aan, ze werd mooi 4e. Winst was er voor nummer 2 Kim Hergelink die de superverrassende Vera van Boheemen (nummer 13!! van de ranglijst) de baas bleef. De 2e West-speelster Chantal Smit (Steeds Hoger / Tsb) werd 11e.
Na de prijsuitreiking werd de vereniging Megacles uitgebreid bedankt voor de strakke organisatie, waarna ze nog eens de handen uit de mouwen staken en in ongeveer een uur de sporthal helemaal leeg hadden, hulde!
De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten