JAWS Nieuws flash

  2010-05-14   Alexandria's pupillen en welpentoernooi weer groot spectakel
  Zaterdag 8 mei werd voor de tiende keer het Alexandria pupillen / welpentoernooi georgansieerd. Met veertig deelnemers en maar 1 afmelding begon het toernooi volgens de planning om 13.30 uur.
Hieronder een verslagje van de Alexandria '66-website:
Er waren 2 pupillen poules: pupillen C en pupillen D. De welpen waren verdeeld over 3 poules. Er was een gemoedelijk sfeer en alle kinderen waren geconcentreerd en goed aan het spelen.
 Bij de welpen deden de volgende deelnemers mee van Alexandria'66: Mylena, Tonny, Jimmy, Jesse, JoostJan, Lenneke en Jill. Bij de pupillen deed Albert mee. Mylena en Tonny werden tweede in hun poule en gingen door naar de kwart finale, waar Mylena tegen Tonny moest spelen. Dit werd een spannende partij waarbij er lange en zeer goede rally's werden gespeeld. Mylena won van Tonny en plaatste zich voor de halve finale, hier kwam zij Stephen tegen van Rijnsoevers, wederom spannende wedstrijd die Mylena helaas verloor. Maar zij ging nog door voor de derde of vierde plaats. Deze wedstrijd won zij en mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen.
Hieronder nog een verslagje van de website van Rijnsoever:
Rijnsoever was met vier spelers vertegenwoordigd. Bij de Pupillen-C deed Jesse de Vreugd het goed, maar de tegenstand was voor hem net te sterk. Hij eindigde als vierde in een poule van zeven. Bij de Welpen-D speelde Ruben van Tilburg zijn eerste officiele toernooi. Zijn debuut in de competitie was prima met een score van 19 uit 27, maar hier waren de tegenstanders van iets andere orde. Toch speelde hij goed en hij werd ook vierde in zijn poule met drie punten. Stephan de Vries had een vrij gemakkelijke poule en werd eenvoudig eerste, maar Robert de Mooij moest diep gaan om de eerste plaats te pakken. De kwartfinale en de halve finales waren ook zwaar. Toevallig kregen zowel Stephan als Robert in beide wedstrijden een tegenstander die op dezelfde manier bestreden moest worden. Vooral Robert deed dat heel goed en hij hield zich uitstekend aan het tactische concept. In de finale mochten Stephan en Robert samen uitmaken hoe de prijzen verdeeld zouden worden. Even leek het een walkover te worden toen Stephan de eerste game met 11-2 won. Stephan liet de concentratie wat verslappen en Robert vocht terug. Na een nipt verloren tweede game trok hij de derde game verrassend naar zich toe. In de vierde stelde Stephan orde op zaken: hij is gewoon de sterktste! Een prima dag voor alle vier spelers!

De prijswinnaars waren:
Pupillen C:
1e Matthijs Windmeijer, Doing
2e Thomas van Starkenburg, Steeds Hoger /Tsb
Pupillen D:
1e Marlon v/d Waal, AA-Drink / Fvt
2e Ben Bediako, Sett
Welpen:
1e Stephan de Vries, Rijnsoever (rechts op de foto hiernaast)
2e Robert de Mooij, Rijnsoever (links op de foto hiernaast)
3e Mylena Maitimu Alexandria'66

De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten