JAWS Nieuws flash

  2010-07-17   Jongensteam West wint de NTTB-Jeugdcup
  In het bloedwarme weekend van 3 en 4 juli speelden een door de NTTB afdeling West afgevaardigd meisjes- en jongensteam tegen de andere zeven afdelingen om de NTTB-Jeugdcup. Het jongensteam bestond uit de 3 pupillen Laurens van Raadshooven (Scyedam), Sjoerd Vaders (Steeds Hoger / Tsb) en Wessel v.'t Walderveen (Taverzo) en uit de 3 welpen Arjan Huiden (Salamanders), Nolan Schultz (Avanti) en Stuart Vastenburg (Scyedam). Het meisjesteam was iets verzwakt door het afzeggen van 2 speelsters en bestond uit de pupillen Rian Nijdam (Vvv), Femke Bulthuis (Vvv), Isabel van Veen (Treffers R), Lisenka Luijkx (Avanti) en uit de welpen Nynke Stam (Salamanders) en Chantal Smit (Steeds Hoger / Tsb).
 In de poule op zaterdag kwam het jongensteam al 2 behoorlijk sterke tegenstanders tegen. Tegen het team van Oost moest er tot aan het gaatje worden gestreden om uiteindelijk nipt met 11-9 te winnen.
Vervolgens op zondag de halve finale tegen Gelre dat een harde noot bleek, die uiteindelijk met 11-7 toch gekraakt werd. De finale tegen Noord werd een spannende kraker. De pupillen stonden tegen een ijzersterk team van Noord met de nummers 2, 3 en 12 van de Nederlandse ranglijst. Dit leverde schitterende partijen en gelijkopgaande tussenstanden in de teamwedstrijd. De welpen van Noord waren van een minder niveau en leverden de West-welpen weinig problemen op. Hierdoor kon al redelijk snel de vlag worden uitgehangen: 11-5. Op de foto hieronder het winnende team met vlnr. Sjoerd, Wessel, Nolan, Arjan en Stuart (Laurens ontbreekt).
Het meisjesteam kon weinig potten breken en eindigde op een 7e plaats.

De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten