JAWS Nieuws flash

  2010-11-20   Goede prestaties van de A-spelers uit West bij het A-ranglijsttoernooi in Berkel en Rodenrijs
  De verrassingen bij het A-toernooi zaten niet zozeer in de finalisten, maar meer in de plaatsen daaronder. Bij de jongens junioren bereikten Ewout Oostwouder en Pepijn Leppers volgens verwachting de finale die de 1e won. Daaronder een felle strijd om de plaatsen 3 t/m 6 die gewonnen werd door Laurens Tromer (AA-Drink / FvT), voor Koen Hageraats (Scyedam), Rajko Gommers (Scyedam) en Patrick Oeij (AA-Drink / FvT). Bij de jongens kadetten stond Martin Khatchanov (AA-Drink / FvT, op de foto hiernaast rechts) al bijna vantevoren vast als winnaar, wat hij ook waarmaakte. Laurens van Raadshooven (Scyedam, op de foto hiernaast links) haalde het hoogst mogelijke met een finaleplaats. Opmerkelijk waren de mooie 4e en 5e plaats van respectievelijk Rob Seldenrijk en Jop v.d. Wiel (Pecos), die zich tussen Bas Hergelink (3e) en Collin Rengers (6e) in drongen. Bij de jongens pupillen lieten Stellan Smid en Eric Agamyan zoals verwacht de concurrentie achter zich. Stellan won de finale. Met een sublieme 3e plaats was Rutger Karelse de meest verrassende speler in deze klasse. Op nummer 4 eindigde de sterkste welp, die de nummers 5 en 6 er niet goed liet uitzien: Wessel van 't Walderveen (Taverzo) en Merijn Smid. De jongens welpen speelden in een gecombineerd toernooi samen met de pupillen. De sterkste was Roel Bogie, voor Denys Sheremet, Nolan Schultz (Avanti) en Stuart Vastenburg (Scyedam).
 Bij de meisjes junioren kwam er de verwachte finale tussen Alice Barendregt en Dianne Overbeeke die Alice in haar voordeel besliste (Britt had zich afgemeld). Daaronder Rianne van Duin, voor de verrassend sterk acterende Demelsa Basie (4e, AA-Drink / FvT) en Marie Depuydt (5e, Scylla), en gevolgd door Jacintha de Hoop (AA-Drink / FvT). Bij de meisjes kadetten (uiteraard) winst voor Kim Vermaas (Scylla, op de foto hieronder rechts) in de finale tegen (uiteraard) Nikki Eerland (Scyedam, op de foto hieronder links). Melissa Bours daarna als 3e was eigenlijk ook geen verrassing, wat niet gold voor Melanie Bierdrager als 4e, Gwen Vastenburg (Scyedam) als 5e en Bonnie Theunissen als 6e. De meisjes pupillentitel ging naar Lisanne de Groot (Avanti) die in de finale Angelique Gertenbach bedwong. Debbie Theunissen eindigde daarna mooi als 3e en Alice Vos als 4e. Nummer 5 was de sterkste welp gevolgd door Vera van Bohemen die echt stuntte door als 15e van de ranglijst op nummer 6 te eindigen. Hiermee herhaalde ze haar kunststukje van het vorige A-toernooi in Weert waar ze ook veel hoger dan haar ranglijstplaats eindigde. De sterkste meisjes welp was vanzelfsprekend Kim Hergelink, gevolgd door Felicia Faas, Yoeke Gunsing en Sharon Janssen.

De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten