JAWS Nieuws flash

  2010-11-30   Phoenix zet zichzelf in de schijnwerpers bij het opstaptoernooi in Hazerswoude-Dorp
  Het Delftse Phoenix was met een zeer grote groep jeugdleden naar het opstaptoernooi gekomen. Dit bleef niet onopgemerkt, mede door de vele 1e en 2e prijswinnaars in de 10 poules. Op de foto hiernaast welp Laura Smit van Phoenix met de medaille voor de 1e plaats in poule 5 van de eindronde. Hierna een verslagje van toernooileider Vally Karagantcheff over deze weer zeer goed verlopen editie van het opstaptoernooi.
 Het afgelopen zondag gehouden Opstaptoernooi werd weer gekenmerkt door veel speelplezier en enthousiasme bij de deelnemende kinderen. Het Opstaptoernooi, een toernooi voor beginnende jeugdspelers uit de afdeling West, werd opnieuw gehouden bij ttv Avanti in Hazerswoude-dorp, dat al jarenlang samen met de NTTB afdeling West op voortreffelijke wijze zorgdraagt voor de organisatie (samen met de verenigingen Dordrecht en Alexandria 66 die het toernooi in september resp. maart ism de afdeling West organiseren).

Naast het beschikbaar stellen van de mooie accommodatie zorgde het barpersoneel van Avanti (ondersteund door kok Louis) voor heerlijke versnaperingen, niet alleen voor de deelnemers en begeleiders maar ook voor het wedstrijdpersoneel, dat vanuit de bestuurskamer alle wedstrijden weer in goede banen leidde. Voor de eerste keer zonder wijlen Ben Sonneville, die meer dan 10 jaar samen met broer Sam zorgde voor het inplannen van de wedstrijdjes en verwerken van uitslagen. Ben werd natuurlijk erg gemist en de organisatie dacht deze dag dan ook nog geregeld terug aan al die mooie, grappige en treffende momenten die we met Ben mochten beleven. Met de organisatie van het Opstaptoernooi hopen we Benīs rol en inzet voor de beginnende jeugd in onze afdeling nog vele jaren in ere te houden en de herinnering aan hem levend te houden.

Het toernooi kende een goede deelname met 50 kinderen afkomstig van 11 verenigingen. Helaas bleef 1 deelnemer (van Scyedam) zonder bericht weg; de andere 3 afschrijvingen werden keurig de dagen ervoor doorgegeven zodat de organisatie het geplande speelschema (bijna) niet meer hoefde te wijzigen. De vereniging Phoenix nam met maar liefst 17 kinderen deel, dit is een grote pluim aan de jeugdleiders -en trainers van deze vereniging waard! De toekomst ziet er dus weer goed uit voor het Delftse tafeltennis.

Nadat de voorronden (poulesysteem) waren gespeeld werden de 50 deelnemers door het computerprogramma (met dank aan ttv VVV) op sterkte heringedeeld. De nummers 1 van de voorrondepoules gingen naar de twee hoogste poules, de nummers 2 naar de poules 3 en 4 en zo verder. De 9 middagpoules (allen 5-kampen) gingen over 3 gewonnen games. Er werd tevens nog een aparte welpenpoule gespeeld (5-kamp) die geen vervolg kende omdat deze kinderen een hele dag nog iets te lang vonden.

Omstreeks 16:15 uur was de laatste poule ook beeindigd en konden de eindstanden bekend worden gemaakt. Alle deelnemers kregen een medaille mee naar huis, de nummers 1 en 2 zelfs een grote medaille. En ook voor de verenigingen die hadden deelgenomen was het toernooi geslaagd want zij verdienden weer punten voor de JAWS-verenigingsprijs van de afdeling West, waar grote geldbedragen aan zijn verbonden.

De organisatie bedankt nogmaals de vaste Avanti-crew (Coby, Ralph en Louis) voor hun medewerking aan het toernooi en de culinaire verzorging. Helaas moeten we weer een jaar wachten.
De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten