JAWS Nieuws flash

  2011-01-01   ttv. Overschie begint 2011 als leider in de tussenstand van de JAWS-verenigingsprijs
  Titelverdediger ttv. Overschie is ook bij het begin van 2011 de leider in de tussenstand van de JAWS-verenigingsprijs. Steeds Hoger / Tsb is verrassend uit de top-2 gevallen doordat Shot'65 het de laatste weken van 2010 heel goed deed en Steeds Hoger / Tsb juist minder.
Nummers 4 en 5 zijn Phoenix en Salamanders. De nummer 4 van de vorige editie Scyedam lijkt dit seizoen geen rol van betekenis te spelen en staat pas op plaats 18.
Daarna staan Alexandria '66 en Sett op de plaatsen 6 en 7. Combat dat eind 2010 nog 6e stond is helemaal weggevallen omdat het reglementair te weinig teams heeft over het hele seizoen (vereist is 4) om mee te kunnen doen.
 De weegfactoren voor de berekening van de punten voor de JAWS-verenigingsprijs veranderen met ingang van 2011 omdat deze gekoppeld zijn aan het aantal teams in de afdelingscompetitie. Deze weegfactoren zijn nl. het aantal teams in de afdelingscompetitie verhoogd met 1. Bijvoorbeeld een vereniging die met 4 teams in de afdelingscompetitie deelneemt heeft een weegfactor van 5. Als deze vereniging met 10 deelnemers aan een toernooi meedoet dan krijgt ze 2 punten (10/5) voor de JAWS-verenigingsprijs.
Het totaal aantal teams in de afdelingscompetitie is met 5 gestegen. Twee verenigingen hebben 2 teams meer ingeschreven in de afdelingscompetitie: 21-Up en Trefpunt. De volgende verenigingen hebben 1 team meer: ATTC, De Sprint, Drivers, Kwiek, NTTC, Overschie, Pecos, Phoenix, Serve '71, Shot '65, Smash M, Spinmill, Gorcum en VVV.
Overschie, Shot'65 en Phoenix hebben dus een iets ongunstigere weegfactor, terwijl Steeds Hoger / Tsb, dat 1 team minder in de afdelingscompetitie heeft, juist een iets gunstiger weegfactor heeft. Het zal dus naar verwachtinng heel spannend blijven.
De volledige stand in het klassement voor de JAWS-verenigingsprijs is via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'STANDEN | JAWS-verenigingsprijs'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten