JAWS Nieuws flash

  2011-01-23   Jubileumeditie Eurotoernooi erg goed bezet
  Met 61 deelnemers was de 10e editie van het door Rijnsoever georganiseerde Eurotoernooi zeer goed bezet. Er waren deelnemers van 9 verenigingen die in 5 klassen met in totaal 11 poules streden om de plaatsen in de kruisfinales. Hoofdprijzen waren er voor Danny Mikkers (Shot '65, zie foto hiernaast van Bram de Muijnck) in de sterkste klasse, Edwin ten Hoope (Alexandria '66) in de daaropvolgende klasse, dan Kees Prins (Alexandria '66), Max Romeijn (ttc. Gorkum) en tenslotte Harm Prins (Alexandria '66) en de laatste klasse. Hierna nog een verslagje van de organiserende vereniging Rijnsoever.
 De toernooileiding van het Euro-toernooi schotelde de deelnemers dit jaar een wel heel zwaar programma voor. Naast het gewone toernooi was vooral de speciale Euro-ronde in deze tiende editie extra zwaar.
Het Euro-toernooi is van het begin af aan al populair. Ook dit jaar was het toernooi volledig bezet. En dat niet alleen, de spelers waren ook nog eens aan elkaar gewaagd. Dit leidde tot lange, slopende partijen in de eerste ronde. Omdat het tijdschema in het geding kwam, moest zelfs een aantal wedstrijden die geen invloed meer hadden op de eindstand in de poules geschrapt worden.
Eline trof in de tweede klasse tegenstanders die volledig aan elkaar gewaagd waren. Eline speelde goed, maar eindigde met vier andere spelers gelijk. Niet voldoende om door te gaan.
Voor Joanne was het in de derde klasse een bijna gelijk verhaal. Ook hier heel gelijkwaardige tegenstanders en zware partijen. Ook Joanne redde het niet. Stephan deed het minder. Hij is niet echt een toernooispeler en hij eindigde onderaan in zijn poule.
Meer succes in de vierde klasse: Denise plaatste zich wel voor de volgende ronde. Ellen miste de volgende ronde net, maar voor Anderson en Jasper waren de tegenstanders te sterk.
Bij de jongste deelnemers was het voor Anne te zwaar. Fleur deed het goed. Ze werd eerste in haar poule en plaatste zich voor de kwartfinale.
Na de eerste ronde in het reguliere toernooi werd de Euro-ronde gespeeld. Deze ronde wordt gespeeld tot de 21 (zoals er vroeger gespeeld werd) met puntenvoorgift. Normaal gesproken is dat direct een afvalsysteem, maar omdat het de jubileumeditie was, had elke deelnemers nu drie “levens”. Bovendien was de prijzenpot verdubbeld. Elke speler begon met 2 Euro en bij een verliespartij ging zijn geld naar de tegenstander. Alleen wie afviel mocht de helft van zijn geld houden. Na drie rondes begonnen de eerste spelers af te vallen en het aantal afvallers werd na elke gespeelde ronde groter, maar er waren een aantal spelers die zich goed staande hielden en maar weinig “kruisen” opliepen. Totaal waren er tien rondes nodig om tot een beslissing te komen. Aan het eind knokten nog drie spelers voor het prijzengeld. Max Romeijn van Gorkum had in de voorlaatste ronde het meeste in handen, maar hij zag zijn prijzengeld bij zijn tweede verliespartij naar de tegenstander gaan. Hij kreeg nog een herkansing omdat hij pas op twee kruisen stond. In de laatste wedstrijd tegen dezelfde en enige overgebleven tegenstander, pakte hij met ultieme inspanning de helft van zijn verlies terug . Hij wist dit keer wel de achterstand van 14 punten goed te maken en met 22-20 te winnen. Waarna hij zich in het reguliere toernooi met trillende knieën ook nog naar de eerste plaats bij de vierde-klassers vocht. In die klasse bracht Denise het tot de wedstrijd om de derde plaats. Helaas wist ze die niet te winnen. Omdat Fleur in de kwartfinale werd uitgeschakeld, waren er dit keer geen bekers voor de thuisclub.
Ondanks dat en ondanks een uitloop van 2 uur, was het toch een zeer geslaagd toernooi, waarvan bijna iedereen tevreden van huiswaarts keerde. Ongetwijfeld zal volgende jaar de belangstelling voor de elfde editie weer groot zijn.
De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten