JAWS Nieuws flash

  2011-04-10   Verslag van het Opstaptoernooi bij Alexandria '66
  Hieronder een kort verslagje van Vally Karagantcheff van het door de commissie jeugdzaken van de afdeling West georganiseerde opstaptoernooi bij Alexandria '66:

Afgelopen zondag vond in Rotterdam weer de voorjaarseditie plaats van het Opstaptoernooi, een toernooi voor beginners georganiseerd door de afdeling West (commissie jeugdzaken). De Rotterdamse vereniging Alexandria '66 had haar deuren wijd opengezet voor de kinderen, in totaal 36 afkomstig van 9 verenigingen, waarvan er velen nog maar kort tafeltennissen.
De kinderen maakten, veelal voor het eerst, kennis met het spelen van een heus toernooi en het spelen van veel wedstrijdjes. Gezien het plezier en enthousiasme waarmee door de kinderen gespeeld werd kan het toernooi weer als bijzonder geslaagd worden bestempeld. Veel kinderen zullen ongetwijfeld enthousiaster zijn geworden voor tafeltennis en besluiten wellicht om in het najaar competitie te gaan spelen. En laat dit nou juist de belangrijkste doelstelling zijn van het toernooi !
 De voorjaarseditie van dit toernooi wordt al jarenlang op fantastische wijze mede-georganiseerd door Alexandria '66. Ook nu weer: de gastvrije wijze waarop ttv Alexandria '66 voor iedereen zorgt, de deelnemertjes, ouders, begeleiders en toernooileiding, is werkelijk hartverwarmend!
De keukenploeg olv Ria zorgde voor heerlijke erwtensoep, lekkere belegde broodjes en ook het natje was weer ruim voorradig. Maar niet alleen voor deze overheerlijke producten werd gezorgd, bovenal zorgde de vereniging voor een fijne, ongedwongen sfeer waarin ieder kind zich thuis voelde. En als het even niet ging achter de Groene Tafel dan waren daar de vele vrijwilligers van Alexandria (chapeau vooral voor de oudere jeugdleden die meehielpen!) die de kinderen opvingen. Ook de twee deelnemers met een verstandelijke en lichamelijke beperking van Twenty-One Up werden uitstekend begeleid, overigens ook een pluim aan hun ouders cq. begeleiders en de tegenstanders die zeer goed rekening hielden met hen.
Sinds enkele edities wordt er voor welpen die nog niet een hele dag willen spelen een kort toernooi georganiseerd (tot 14:00 uur). Hieraan deden deze keer 12 welpen mee. De overige 24 deelnemers (waaronder ook een paar welpen) speelden de lange toernooivorm, waarin eerst voorronden werden gespeeld (vier 5-kampen en één 4-kamp). Na de pauze werd het toernooi omstreeks 13:30 uur voortgezet met de finalepoules, ook weer bestaande uit vier 5-kampen en één 4-kamp. De kinderen werden hierbij op sterkte ingedeeld, op basis van de resultaten in de voorronden. De nummers 1 speelden dus in poule 1, de nummers 2 in poule 2 etc.
Omstreeks 16:30 uur ving de prijsuitreiking aan; de deelnemers aan het korte toernooi kregen deze om 14:00 uur uitgereikt. Alle deelnemers ontvingen een herinnering in de vorm van een bronzen medaille aan het toernooi; voor de nummers 1 en 2 was er een gouden resp. zilveren plak beschikbaar.
De volledige uitslagen en de foto's van dit toernooi zijn via de JAWS-website te bekijken via het menupunt 'TOERNOOIEN | Gespeelde'.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand
 Abonneer u op deze nieuwsberichten